OrthoDutch Insole Laser voor slijtvaste MDR registratie

Onderdeel van de MDR is dat je voortaan elke steunzool dient te voorzien van meerdere gegevens. Veel zolen worden momenteel aan de onderkant voorzien van stickers. Voor grote praktijken die veel zolen maken is het nadeel dat slijtvaste stickers prijzig zijn. Een andere slijtvaste manier is om de gegevens aan de onderkant in de zool te branden met een laser.

De OrthoDutch Insole Laser is een zeer nauwkeurig en veilig tafelmodel laser waarmee razendsnel onder andere slijtvaste mdr gegevens aan de onderkant van zolen in de Durabase of EVA grondlaag kunnen worden aangebracht. Het is een tafelmodel laser die geschikt is om op een werkbank te plaatsen. Zoals je in de video ziet, kun je naast tekst ook je logo in de (EVA of rubber) zool laseren. Het aantal seconden die de laser nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van je tekst/plaatje, hoe diep je wilt laseren en de hardheid van het materiaal.

De laser heeft een beschermkap om veilig te laseren en een draaiknop om de laserstraal snel en eenvoudig scherp te stellen. Op de bijbehorende laptop kunnen een of meer eigen ontwerpen worden gemaakt en opgeslagen. Voor de MDR registratie kan in de software worden gewerkt met automatisch de actuele datum toevoegen of automatisch doornummeren.